Beach Ready med Emma

Beach Ready med Emma

Badsäsongen är äntligen här och vi njuter av vackra badplagg i olika färger, mönster och modeller. Hos oss på La Leia hittar du otroligt mycket att välja på oavsett om du vill ha någonting mer stilrent eller badplagg som verkligen sticker ut. Men vad bör man tänka på när man väljer badkläder? Här delar Emma Ernemar, en av våra fantastiska underklädesexperter, med sig av sina bästa tips för dig som ska handla nya badplagg den här säsongen.

Vad ska man tänka på när man köper underkläder?
Först och främst: Köp inte för stora badkläder. Många vill gärna gå upp en storlek men badplaggen töjer sig och risken är att trosorna till exempel börjar hänga efter ett tag. När du köper bikiniöverdel ska du tänka på samma sak som när du köper en vanlig bh. Precis som med underkläder är det viktigt att byglar och annat ska sitta bra och ge ordentligt stöd. Badkläder används ofta mer än vi tror och då spelar det stor roll för bekvämligheten att de sitter bra. Om du är på semester i fyra veckor och använder din bikini varje dag tänk på att införskaffa minst ett ombyte. Dels för att avlasta dina badkläder men också för kunna byta efter bad då det inte är bra att gå i våta.

Testa, våga och ha kul!
Jag vill även uppmuntra dig att testa badkläder du inte brukar ha på dig. Vi tänker till exempel lätt att vi ska täcka en så stor del av våra kroppar men du kanske ska våga dig på de där lite mindre trosorna den här säsongen? Eller någon annan spännande modell! Hos oss på La Leia kan du prova dig fram i lugn och ro i en trygg miljö om du vill utmana dig själv. På så sätt kan du testa någonting nytt och se hur det känns innan du bestämmer dig. Höga trosor är ett badplagg som kanske känns vågat men som kan vara hur läckra som helst på för att de ger intrycket av att förlänga benet.

Vilka är dina favoriter bland badkläderna just nu?
Bali Bay, med härligt färgglada ränder, Jungle Oasis, med ett grönt och rosa mönster som sticker ut ur mängden och Beach Hut Cassis är tre av mina personliga favoriter. Jag kan varmt rekommendera dig att testa dem om du kommer in i någon av våra butiker.Ska man välja vadderat eller ovadderat när det kommer till bikinitopp? Vad är skillnaden?
Många är rädda för att vadderade bikinitoppar ska ta lång tid att torka men det finns många vadderade badplagg som torkar snabbare än vad man tror. Det kan även vara så att man tvekar kring vadderad bikinitopp för en stor byst men det kan vara så att det sitter hur fint som helst. Precis som jag har sagt innan: Våga prova dig fram och testa olika badplagg för att se vad som känns rätt för dig när det väl sitter på.

Vad ska man tänka på kring skötsel av badkläder?
Tänk på att tvätta dina badkläder varsamt precis som när du tvättar underkläder. Skölj alltid av badkläderna efter bad för att få bort klor, salt och solkräm. Häng inte upp dem på tork i solen för det bleker dem och sliter på elastanet i onödan. Tänk även på att ha mer än en bikini eller baddräkt att alternera mellan då de ofta används mycket och slits på. Då blir det även lättare att låta dem torka i skuggan under längre tid istället för att hänga dem i solen.

Har du några sista tips eller råd till den som är sugen på nya badkläder den här säsongen?
Våga lita på oss som säljer om vi till exempel säger att du inte ska gå upp i storlek. Det är för att de ska fortsätta sitta snyggt även efter ett tag. Vi finns här och hjälper till med vår expertis för att du ska hitta badkläder som är helt rätt för just dig. Och känner du dig snygg i något så våga testa det, köpa det och använda det. Ha kul med dina badkläder!

 


Kommentera

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.