BH Guide för en större byst!

BH Guide för en större byst!

Det är inte alltid lätt att hitta rätt bh! Vi ser till att du får en bh som är bekväm och har rätt passform och storlek. 

Varför är det viktigt att använda en bh?

Bröstet har inga muskler och består endast av fett och vävnad. En bh är till för att avlasta och stötta upp bysten och på så sätt undvika skador på nacke och rygg. 

En klassisk fråga vi ofta får är, hur vet jag om bhn sitter rätt?

Hur ska en bh sitta?

Det är viktigt att bygeln och sömmen ligger under eller bakom bröstet för att inte orsaka skavsår eller trycka på körtlar. Midjebandet ska sitta på samma höjd både bak och fram. Om bh-bandet sitter högre upp på ryggen har du en för stor omkrets. Axelbanden ska inte heller behöva sitta för hårt vilket oftast även tyder på att du ska gå ner en omkrets.

Vilken bh ska jag ha?

Vi brukar rekommendera olika bh för olika typ av bröst samt vad för typ av funktion den ska uppfylla. Främst ska bhn ge rätt stöd och passform.

Helkupa

För dig som har större och tung byst brukar vi rekommendera en helkupa med bättre support genom bredare axelband och omkrets. Våra storsäljare är kollektionerna Matilda & Namrah från Elomi. Dessa bhar har grym support för dig med stor och tung byst. Med krok baktill på axelbanden för att kunna göra bhn till racerback och därmed avlasta tyngd från axel och rygg. Modellen är sydd i 3 delar för att skapa en rund och fin form på bysten. Detta är en bh som funkar likaväl som T-Shirt bh eller vardagsbh med det lilla extra. Modellen är gjort av elastiskt tyg och har ingen vaddering.

Plunge

En plunge bh brukar vi rekommendera när du letar efter något som ger både stöd och ger en djupare urringning under plaggen. En plunge brukar oftast trycka bysten in från sidorna och skapar en smickrande klyfta. En klassisk vardagsbh med det lilla extra! Våra topp tips på plunge bhar för dig med större och tyngre byst är Priya från Elomi som finns i rosa, vit och svart. För dig som vill ha lite mer edgy design är Sachi eller Brianna ett bra alternativ med straps framtill!

Vadderad Bh

Våra tunna bhar från Elomi är storsäljarna men ibland kan man föredra en vadderad bh i tyg och då brukar vi rekommendera Bijou. En bh med tunn vaddering, släta kupor och djup uringning. Denna bh är perfekt under en T-Shirt eller linnen med en sömlös design och finns i färgerna svart, blå och beige.

Vilken storlek ska jag ha?

I jämförelse med våra andra varumärken rymmer Elomi, Freya & Fantasie något mindre i storlek. Oftast behöver man gå upp en kupstorlek. Vårt tips är att mäta dig hemma med hjälp av ett måttband. Följ våran BH Guide för att mäta dig hemma, eller besök vår butik för experthjälp!  


Kommentera

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.