Bh-snack med Emma

Bh-snack med Emma

Idag gästas vårt bh-snack av ingen mindre än vår Emma Ernemar som är en av de fantastiska experter du möter när du handlar underkläder hos oss på La Leia. Emma finner du vanligtvis på Hamngatan i Malmö. Här delar hon med sig av sina bästa tips för dig som ska prova ut en bh och annat som kan vara bra att tänka på.

Hur länge har du jobbat på La Leia och vad tycker du är bäst med ditt jobb?

Jag har jobbat med underkläder sedan 2011 och har jobbat på La Leia sedan i juni 2019. Så snart tre år. Det jag älskar mest med mitt jobb är att det är så varierande. Jag får möta kunder i provrummen men även via event och andra fantastiska samarbeten. Det känns otroligt värdefullt att få bidra till att kunder som kommer in på La Leia känner sig sedda, det är en frizon och vi lyfter olika delar av livet tillsammans ofta. Det kan vara allt från att en behöver hjälp med att prova ut bh:ar när en väntar barn eller att en vill ha sexiga underkläder för sin egen skull, inte ovanligt efter exempelvis en skilsmässa. Vi möter kunder i samtliga delar av livet och många följer vi vilket är helt otroligt!Vad är viktigast när en ska prova ut bh?

Det viktigaste är att omfånget blir rätt och att bh:n inte kasar upp eller ner bak i ryggen. Där bygeln sitter framtill i mitten ska baksidan av bandet sitta i linje runt om bröstkorgen. Vi är även noga med att bygeln går hela vägen bak och fångar upp samtlig bröstvävnad vid sidan. Om man provar en för liten kupa kan den skära in i bröstet för tidigt och då trycker det på körtlarna och det vill vi absolut inte. Se därför till att den täcker hela bröstet in mot armhålan.

Nästa steg är att reglera axelbanden, det kan skilja en till två storlekar i kupan om dessa inte är inställda rätt. Ta gärna hjälp av oss för att justera axelbanden, då kan vi tillsammans se över om storlek på din bh är rätt. För oss är det viktigt att underkläderna sitter bra då det gör att det du har på dig över känns och sitter bättre. Det syns mycket tydligare än vad en tror om underkläderna sitter fel. Tänk även på att det tar tid att prova ut en bh, avsätt en ordentlig stund när du kommer in till oss för utprovning, då blir resultatet fantastiskt.

Det är bra att känna till att kroppen förändras och omfördelas varje år genom livet. Försök därför vara öppen för olika modeller, nya alternativ, vadderad och ovadderad kupa och liknande när du provar ut din bh. Eventuellt har du inte samma behov som när du senast provade ut. Det kanske inte ger bästa resultat för dig med en balconette längre även om du har haft det i 20 år. Nu kanske en plunge eller en helkupa sitter bättre. Mitt råd är ha kul, passa på att prova och våga testa nytt!Hur ska det kännas när en BH sitter bra?

Det är svårt att förklara men en kan säga att det helst av allt inte ska kännas. Du ska inte få ont av din bh och den ska inte kasa upp och ner, eller att bh-band åker ner. Många upplever att de får skav av sin bh eller att det gör ont i axlar och rygg och då sitter den fel. Ungefär 90 % av bystens tyngd ska ligga på bh-bandet kring bröstkorgen, på så vis avlastar den axlar och nacke och sitter still. Tänk på att du ska kunna släppa ner axelbanden och att bh:n ändå sitter kvar. Vecken som kan uppstå vid bh:n blir kvar oavsett vilken storlek du har. Detta brukar vi skoja om är hud så att vi kan böja oss i sidled. Vi kvinnor har ALLA det!

Vilken är din favorit-bh just nu?

På mig själv är det absolut olika modeller från Elomi. Några av mina favoriter är Charley Long Line, Priya och Brianna. På andra tycker jag att en Andres Sarda med vadderad kupa är svårslaget men jag älskar även Aubades olika plunge-modeller.


Vad har det betytt för dig att ha rätt passform på bh?

Jag tycker att det gör stor skillnad, kläder sitter mycket bättre när en bär rätt bh. Att hitta en modell och passform som verkligen passar en gör otroligt mycket för kläderna utanpå också. Dessutom avlastar det axlar och nacke så mycket när bh:n sitter rätt. Jag har behövt bra bh:ar sedan jag var tonåring då jag har en större byst och det har betytt otroligt mycket för mig att ha underkläder med bra stöd och passform.

Vad är ditt bästa tips till någon som känner sig obekväm med att prova ut underkläder?

Ta den tid du behöver. Hos oss kan en boka tid via Bokadirekt om det känns olustigt att få hjälp då andra kunder är i butiken. Om du är mer bekväm med vissa av dina vänner närvarande boka in en tjejkväll och göra det tillsammans. Vi har alltid det helt magiskt ihop! Underkläder eller badkläder ska inte kännas obekvämt att prova ut. Vi gör vårt yttersta för att du ska känna dig bekväm med den expert som hjälper till och i miljön vi skapar. Det är extremt viktigt att våra kunder vet att de kan komma hit och prova allt oavsett vilken storlek de har. Men viktigast av allt att de vet att vi är en frizon där vad som helst kan delas. Vi förstår att alla kvinnor har olika komplex de arbetar med och vi ser det som en vacker och rik fas av livet som ständigt förändras. Om det är något vi arbetar med att ge er utöver fantastiska underkläder som sitter bra är det LIVSLUST.


Kommentera

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.