Det handlar om underkläder. Men det handlar ändå om så mycket mer än underkläder.

Det handlar om underkläder. Men det handlar ändå om så mycket mer än underkläder.

För nio år sedan fick en nittonårig kvinna möjligheten att gå en modevisning för La Leia under Malmö Modenatt.
Den unga kvinnan var jag. Mitt i mina mörkaste år av ätstörningar och självhat gick jag in i La Leias butik på Södra Förstadsgatan i Malmö och provade ut underkläder och det förändrade hela min värld. Erika mötte mig och det första hon sa när jag fick på mig mitt första ombyte var ”Fan vilken snygg byst du har!”. Och det var inte bara att hon sa det.
Utan att de där orden verkligen gick in. Att jag kände mig trygg, vacker, självsäker och stark precis som jag var.

Den känslan tog jag med mig på modevisningen och jag tog plats och vågade glänsa. Det var som om hennes ord, hennes värme och hennes trygghet i sig själv gav mig en gyllene ryggrad. Helt plötsligt kunde jag se det Erika såg i mig i mig själv. Och varje gång jag har gått in i en av La Leias butiker sedan dessa har jag känt precis så.För det handlar om underkläder. Denna magiska värld av fantastisk passform och otroligt vackra skapelser. Men ändå handlar det om så mycket mer om det. Det handlar om att få vara trygg i provrummet i ett ögonblick som för många känns väldigt sårbart. Och om att få känna sig vacker precis som man är, oavsett hur ens kropp ser ut och vad den har gått igenom. För alla våra kroppar berättar en historia och i den där stunden när vi står och provar ut underkläder får vi en chans att bli sedda i det vackra i det just vår kropp berättar. Om hur den har sträckts ut och krympt på längden och bredden. Kanske burit barn eller överlevt skador. Hur den har ärrats och stärkts och åldrats. Alla vackra nyanser i vår unika skönhet. Den berättar om livet och underkläderna blir bara en del av denna fantastiska berättelse. En hyllning av allt vi är. Den lyxiga frostingen på tårtan som är vårt liv och vår skönhet.

När jag var nybliven tvåbarnsmamma skrev Erika till mig igen. Hon frågade om jag ville gå en visning där och då när jag fortfarande ammade och kroppen var som en nyförlöst kropp ofta är. Det var så Erika var. Hon såg det vackra i alla och det var så självklart för henne att alla fick ta plats och få glänsa. Jag sa nej då men i efterhand önskar jag att jag hade vågat säga ja. För mig själv men även för andra. Men här är jag nu. Levande. Ärrad. Vacker. Och så otroligt stolt över att få vara en del av La Leias gemenskap och föra vidare ett budskap som förändrade mitt liv för nio år sedan. Att det handlar om underkläder. Men det handlar ändå om så mycket mer än underkläder. Och precis som allt annat vi gör inom ramarna för La Leia så kommer den här bloggen att hylla just det.

Massa kärlek / Tess x La Leia ~


2 kommentarer


  • Synneve

    Vilken fin text Tess!
    Jag önskar jag hade känt Erika!
    Xx


  • Ulrika

    Det var och är samma för mig. Erika såg något i mig som jag inte sett själv. Det mest fantastiska – och det som verkligen visar Erikas fantastiska person – är att hennes ande lever vidare i La Leias butiker och de som arbetar där. Utanför bär jag med mig alla mina osäkerheter, men där inne är jag stark och vacker. La Leia är ett av mina “Happy places” och för varje gång tar jag med mig lite mer säkerhet och går ut lite rakare i ryggen. Tack för din fantastiska berättelse Tess.


Kommentera

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.