Guide - Stay ups och strumpbyxor

Guide - Stay ups och strumpbyxor

Det finns många härliga vardagsfavoriter som vi på La Leia älskar men något som vi tänker på lite extra inför hösten är stay ups och strumpbyxor. Här delar vi med oss av tips, råd och idéer för dig som vill uppdatera underklädesgarderoben.

Hur fungerar stay ups?

Så hur fungerar stay ups? Och hur får man stay ups att sitta bra? Det finns flera olika varianter av stay ups men många är halksäkra för att de har en silikonbeläggning. Du kan även se till att de hålls uppe med hjälp av en strumpebandshållare om du föredrar det. Då kan du välja en stay up utan silikon ofta kallad för stockings. Hos oss på La Leia hittar du stay ups i svart, champagne, vitt eller puder. Vi har även Falkes Lunelle där du kan få en puderfärgad stay up med mönstrad kant i svart eller rött. Perfekt när du vill ha en klassisk look men det där lilla extra som boostar självförtroendet även om det bara är för dig själv.

Stay ups eller strumpbyxor - Vad är bäst?

Det är helt upp till dig om stay ups eller strumpbyxor är bäst för dig. Dels finns det olika stilar att välja på och dels spelar det roll vad som får dig att känna dig mest bekväm. Du behöver självklart inte välja utan kan bygga upp en vacker garderob av stay ups och strumpbyxor där du mixar och matchar dina favoriter.

Några saker som kan vara bra att tänka på är att stay ups och strumpbyxor kan passa olika bra under olika kläder. Om du ska bära dem en hel dag känns kanske strumpbyxor mer bekvämt medan stay ups kan passa bättre när du bär mer skräddarsydda plagg då de sällan syns under kläder. Har du en speciell outfit som du behöver stay ups eller strumpbyxor till? Ta gärna med den in när du testar underkläder hos oss så hjälps vi åt att prova ut det som känns bäst för just dig.

Vilka strumpbyxor ska man välja?

När du väljer strumpbyxor finns det både mer vardagliga varianter och modeller som känns lite lyxigare. Du kan välja mellan enfärgade eller mönstrade, matta eller glansiga och så vidare. Denier, numret du ofta ser i samband med en strumpbyxsmodell, är måttet på tjockleken på garnet som har använts vid tillverkning av strumpbyxorna. Väldigt tunna strumpbyxor brukar ha ett denier runt 10 - 15 men om du vill ha tjockare och mer slitstarka strumpbyxor är ett högre denier-tal att föredra. Tänk på att alltid sträcka dina strumpor innan användning, genom att försiktigt dra dem åt sidan åtta till tio gånger. På så vis undviker du att de går sönder när du tar dem på. Många gånger har produkten vilat i paketet ett tag och blivit lite stum.

Hos oss på La Leia hittar du bland annat de enfärgade vardagsfavoriterna Shock Up från Orublo som har platta sömmar som inte syns genom kläderna, stöd för mage och rumpa och ett deniertal på 40 den. Vi har självklart även roliga mönstrade strumpbyxor som Falkes svarta i blommönster om du känner för någonting som sticker ut. Det är bara din stil och smak som avgör.

Så tvättar du dina stay ups och strumpbyxor

Precis som med underkläder är det viktigt att tvätta dina stay ups och strumpbyxor varsamt. Handtvätta dem om det är möjligt och använd ett skonsamt tvättmedel. Om du tvättar i maskin så är det viktigt att använda tvättpåse och att tvätta dem så kallt som möjligt. När du väl har tvättat dina strumpbyxor och stay ups kan du krama ur dem försiktigt och lägga dem för att plantorka.

Inspiration för underklädesgarderoben och höstens outfits med strumpbyxor Vi på La Leia älskar att bjuda på tips, inspiration och expertis kring allt när det kommer till underkläder. Hör gärna av dig till oss om du undrar någonting kring underkläder eller om det är någonting du vill se mer av här. Du är självklart även välkommen in i våra butiker där våra experter hjälper dig att hitta underkläder som känns rätt för just dig. Vad brukar du föredrar - Strumpbyxor eller stay ups?

 Logga La Leia med fjäder

Hälsningar La Leia Tjejerna ♥️


Kommentera

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.