Hitta rätt bh-storlek

Hitta rätt bh-storlek

Att hitta rätt bh-storlek är A och O för bra stöd och för att ge både rygg och axlar rätt avlastning. En bh med bra passform kan verkligen ge en otrolig känsla både i kroppen och för självförtroendet. Men det är inte alltid helt lätt att hitta rätt bh-storlek och man kan behöva testa sig fram för att hitta rätt. Många kvinnor byter dessutom bh-storlek i alla fall några gånger under livet.

Så hur vet du din bh-storlek? Och vad är vad i en bh-storlek? Vilka saker kan vara bra att tänka på när man är på jakt efter en ny bh med bra passform? Här går vi igenom några vanliga frågor och svar kring hur du kan hitta rätt bh-storlek för just dig.

Vad är vad när det kommer till bh-storlek?

Om vi ska bryta ner det består en bhs storlek av två olika delar: Två siffror och en bokstav. Siffran i bh-storleken är din omkrets kring bröstkorgen. Om du mäter 90 centimeter i omkrets har du alltså storlek 90. Bokstaven är din kupstorlek. Kupstorleken baseras på ditt mått vid det största stället på din byst. Vilken kupa du har i din bh-storlek kan variera lite från märke till märke så om du är osäker får du gärna höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt bh-storlek både online och i våra fysiska butiker.

Vad är min bh-storlek?

Om du har en äldre bh som har passat tidigare och ska köpa en ny så är det inte säkert att du har samma storlek nu. En bh töjer nämligen ut sig och formar sig efter kroppen med tiden och därför kan du behöva prova dig fram när underklädeslådan behöver uppdateras. Det kan även vara så att elasticiteten har påverkats under tiden du har använt den. Att testa dig fram kan alltså vara en bra idé om du inte har köpt bhar på ett tag och vill hitta rätt bh-storlek. Framförallt om din byst har förändrats något sedan du handlade underkläder senast. Tänk på att inte sätta din bh i innersta haken utan i yttersta när du testar dig fram för att hitta rätt bh-storlek. Om du gör det så finns ingen flexibilitet om bhn töjs ut och du behöver flytta in ett snäpp.

Hitta rätt passform på bh

När du testar dig fram för att hitta rätt storlek är det viktigt att din nya bh verkligen känns bra. Känn efter så att hela bysten får plats i kupan och att bygeln löper längst med bröstvecket. Dra med fingret innanför kanten för att se till att bysten inte trycks ut över kanten. Bandet runt bröstkorgen ska löpa jämnt längst kroppen och inte vandra uppåt mellan skuldrorna. Se även till att axelbanden sitter på plats bra. Om du kommer till oss så hjälper vi självklart gärna till och ser till att du hittar rätt bh passform för just dig och din byst. Att hitta rätt bh-storlek behöver inte vara så svårt med lite tips, vägledning och utprovning. Kika även på vår bh-guide för hjälp.


Kommentera

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.