Orgasmik med Erika Alsborn

Orgasmik med Erika Alsborn

Erika är en sex- och förlossningscoach, som specialiserat sig på att hjälpa kvinnor att återta och expandera sin njutning, sensuella glädje och sexuella självförtroende. Hennes egna sexuella läknings- och expansionsresa inspirerade hennes karriärskifte från sjuksköterska till att arbeta med sexuell hälsa. Hon har en gedigen och bred utbildning sedan snart ett årtionde tillbaka och har undervisat och coachat sexualitet i flera år online.

Vad önskar du att fler visste om kvinnokroppen?

Vad jag önskar att fler visste om kvinnokroppen är direkt kopplat till sexualitet då det finns en enorm orgasmpotential i den kvinnliga kroppen som många inte är medvetna om. Det finns klitorisorgasm, cervixorgasm, vaginalorgasm, g-punktsorgasm, analorgasm, energiorgasm och orgasm från bröst och bröstvårtor. Det finns alltså en enorm njutningspotential som är mycket bredare och djupare än den vi ser i mainstream media, framför allt i mainstream porr, och eftersom det inte finns så många människor som pratar om det i miljön där unga tjejer och kvinnor växer upp så går de flesta miste om den här informationen. Många kvinnor får inte kunskapen för att lära sig att förstå sin egen kropp och har en karta över kroppen som är väldigt begränsad.

Och ibland pushas det för att kvinnokroppen kan göra allt som manskroppen kan. Vi ska slåss, kriga och arbeta precis som män. Men jag vill att kvinnor ska kunna känna en stolthet och en äganderätt av sin kvinnlighet och sin femininitet. Jag önskar också att många visste att kvinnokroppen är mycket mer psykisk än manskroppen och att fler fick förståelse för hur våra hormoner och vår menscykel är en gåva och inte en förbannelse. Sedan önskar jag även att fler visste att kvinnokroppen kan föda barn. Att den är kapabel till att göra det och inte bara föda återigen som en förbannelse utan i njutning och i kraft. Och att det kan vara en portal till personlig förvandling och utveckling. Det finns verkligen en enorm kraft där som vi pratar om alldeles för sällan.

Orgasmik med Erika Alsborn

Vad fick dig att intressera dig för sexualitet och hur vi kan använda den för att skapa livskvalitet och kraft?

Jag blev intresserad av sexualitet för att jag själv hade problem med det och upplevde begränsningar i min njutning och min orgasmiska förmåga. Så det började först och främst som en personlig läkning, förvandlingen och utvecklingsresan inom min egen sexualitet, och därefter så växte det fram en önskan om att göra detta professionellt och att hjälpa andra. Jag insåg att om jag kan växa och förändras så mycket, om jag kan få orgasm och uppleva fantastiskt sex så kan andra också göra det. Jag vill hjälpa andra att öppna upp sin sexuella potential, utforska den, lära sig om alla dessa fantastiska saker som jag nu kan och jag vill inte att den kunskapen jag har ska vara en hemlighet som undanhålls från alla kvinnor som kanske har liknande problem som jag hade när jag började min resa.

Sexualitet är en sådan enorm känna av livskvalité, kraft och energi. Oftast när vi har en god relation till vår sexualitet oavsett om det är solo, med partners, casual eller hur som helst, då det inte finns något rätt sätt att vara sexuell på, så har du ett flöde och en källa av energi inuti din kropp som även påverkar resten av livet.

Har du något råd till den som känner sig ur kontakt med sin kropp och sig själv?

Är man intresserad av det så kan man lära sig specifika övningar för att verkligen odla och använda den här livskraften och sexuella kraften mer specifikt och sedan dirigera om den i kreativitet, uttrycksfullhet, ledarskap och så vidare. Man kan alltså använda den på ett mer praktiskt sätt men man kan också bara acceptera den som den är och njuta av att ju mer njutning man känner desto bättre mår man och det är kraftfullt i sig. Ett råd till den som känner sig ur kontakt med sin kropp är att först och främst förstå att du är en kropp. Du har inte en kropp. Du bokstavligt talat är en kropp. Bara den insikten och det skiftet i din uppfattning om din kropp och om dig själv kan vara startskottet för att inse att du har en annan relation med din kropp än den tidigare relationen du hade. Det gör att du kanske inte känner dig lika separerad från din kropp att den inte är ett projekt, något felaktigt, något problematiskt, något som ska fixas, någonting som ska undvikas eller bara uthärdas. Att du som människa, i din identitet och ditt medvetande, är i din kropp är så viktigt även för sexualiteten. Sedan kan man jobba mer aktivt med att bli mer förkroppsligad genom sensuell dans, övningar, meditation, kroppsmeditation, kroppsinkänning, mentala och fysiska verktyg och strategier för att komma i kontakt med kroppen. Man kan även börja söka njutning och komma i mer kontakt med kroppen genom att följa det.

Orgasmik med Erika Alsborn

Vilka positiva effekter på resten av livet ser du hos dina klienter när de börjar läka relationen till sig själva, sin kropp och sin sexualitet?

Utöver de självklara effekterna som njutning, bra sex, att bli fri från smärtor och få fler orgasmer och allt det där så ser jag effekterna på resten av livet som är både indirekt och direkt synliga. När vi jobbar med sexualiteten så är det en kärna i din upplevelse som människa och därför påverkar den alla områden i ditt liv. Man får ett annat självförtroende, en annan inre styrka, inre kraft, man går, står och pratar annorlunda, man klär sig kanske annorlunda, man uttrycker sig annorlunda och så vidare. Upplevelsen av att man äger sin sexualitet gör att man blir en annan människa även utanför sovrummet. Jag brukar säga som en metafor att när man när man har kontakt med sin sexualitet, man njuter av det och känner sig levande då är det som att ljuset är tänt i ens hus, som om ens kropp är ett hem och att utan sexualiteten så är det mörkt och kallt och lite tråkigt. Men med en aktiv sexualitet så är ljuset tänt och det är varmt, mysigt och ombonat och härligt.

Hur tror du att samhället skulle se ut om fler var i kontakt med sig själva och sin kraft?

Jag tror att vi skulle ha ett bättre samhälle med mindre konflikter och mer förståelse, bättre relationer och ett friskare samhälle i stort. Lyckliga individer bygger ju ett lyckligare samhälle, helt enkelt.

Länkar:
IG: @erikaalsborn
Hemsida: www.erikaalsborn.com
Podd: Yes, please...
Aktuell kurs: https://www.erika-alsborn.com/slut-academy
Fb grupp: https://www.facebook.com/groups/plsrebels


1 kommentar


  • Kristins Ahnström

    Hej Erica, jag har varit med i Sandra Denise program Art of turn on Life. Är kontakt med min sexualitet och känner mig värdefull vill ha mer efter programmet Sandra Denise rekommenderade dig i Heathfullness podden bor i Helsingborg.Hur kan jag anlita dig och vad kostar det?
    Kram och kärligt mycket tillit Kristina


Kommentera

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.