Trosprat Part 2

Trosprat Part 2

Trosor, trosor, trosor! Det finns så mycket att säga om detta fantastiska ämne. Framförallt för oss på La Leia som skulle kunna prata om underkläder hela dagarna. I förra omgången av trosprat tog vi bland annat upp hur man kan tänka kring vilka trosor man ska välja, vad det finns för olika trossorter och hur många trosor man behöver. Men när började vi använda trosor? Vilka trender har funnits kring vad som är okej eller anses vara snyggt när det kommer till trosor? Och hur påverkar det vår syn på trosor idag?

Underbyxor, mamelucker, dambenkläder, underbyxor…

Visste du att trosor, eller underbyxor, var ett av de senare inslagen i vår klädedräkt? De har kallats många olika saker genom historien och ansågs länge vara ett onödigt och till och med oanständigt plagg. Det var först under 1800-talet som kvinnor började använda underbyxor i någon större utsträckning men även under 1900-talets början fanns det många som gick utan. En anledning till detta var att det var bekvämt att uträtta sina behov ståendes med benen isär och därför hade även ofta de första trosmodellerna öppen gren (Källa: https://norrbottensmuseum.se/bildarkiv-foeremaalssamlingar/ur-samlingarna/underbyxor-de-onaemnbara.aspx). Det är alltså inte ett nytt påfund, tro det eller ej!

Trosor genom tiderna

På 1950-talet kom trosorna som vi ser på den idag och under 1960-talet blev praktiska, bekväma och lätta underkläder trendigt. Under 1900-talets senare decennier fanns en variation av olika material som bomullstrikå, lycra, polyester, nylon och akryl (Källa: https://popularhistoria.se/kultur/mode/underkladernas-historia). På 1960-talet slog nylon verkligen igenom som material och det fanns populära trosor med både hög och låg midja. Efter det kom 70-talet då stringen slog igenom följt av 80-talets aerobicsmode med högt skurna trosor (Källa: https://www.femina.se/mode/underklader-genom-tiderna--sa-har-trenderna-forandrats/7352597). Modet och trenderna kring trosor har kommit och gått genom tiderna och vi kan fortfarande se influenser från alla dessa epoker när vi ser på underkläderna som designas idag.

Vad är rätt trosor för mig?

Att påminna sig om att trender kommer och går och att det har funnits olika syner på vad som är snyggt och sexigt kan vara befriande. Det påminner oss om att det inte finns något rätt eller fel och att vi kan testa oss fram kring vilka trosor vi gillar. Och att vi antingen kan hitta en trosmodell som vi vill köra på hela tiden eller kombinera ihop vår egen personliga troslåda med allt från höga till låga trosor, string och hipsters, spets och släta bastrosor. Tycker du att det är svårt att veta vilka trosor du vill ha? Kom in till oss på La Leia så guidar vi dig kring vilka olika trosmodeller som finns och hjälper dig att hitta rätt trosor för just dig. Som sagt, vi kan prata om underkläder hela dagarna och bidrar gärna med vår expertis så att du kan känna dig snygg, bekväm och sexig på ditt alldeles egna sätt. 


Kommentera

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.