Tvätta Nätt

Tvätta Nätt

Ta hand om dina underkläder för ökad hållbarhet

För oss på La Leia är kvalitet och hållbarhet mycket viktigt och vi väljer alla de underkläder vi köper in med omsorg. En viktig del i att öka underklädernas hållbarhet handlar om att sedan ta hand om dem när man väl har hittat sina nya favoriter. Vilken temperatur ska underkläder tvättas i? Hur tvättar man underkläder för hand? Och vilka andra tips och tricks finns det för att underkläder ska hålla så länge som möjligt? Här delar vi med oss av tips och idéer för att förlänga hållbarheten på dina underkläder.

Att tänka på när du ska tvätta dina underkläder

Ett första steg när du ska tvätta dina underkläder är att se över tvättråden och följa dem. Olika underkläder kräver olika skötsel och tvätt. Vi rekommenderar ALLTID att tvätta underkläder för hand vilket är mer skonsamt och gör att underkläderna håller betydligt längre och ser fina ut i färgerna. Hur ofta behövs en bh tvättas? Vi skulle säga var fjärde till femte gång den använts, vi tenderar att vilja tvätta för ofta. Införskaffa en trevlig linnespray och spraya istället upp bh ibland då det behövs en liten uppfräschning mellan tvätt. Varför inte maskin? Ofta slits underkläder ut snabbare än vad som är nödvändigt både på grund av för höga temperaturer och tvättmaskinens centrifug. Tänk även på val av tvättmedel både för underklädernas hållbarhet, din hud då det är det plagg du har närmast kroppen och vår miljö. Sortera underkläderna efter färg så att de inte missfärgas då det tvättas liksom med alla plagg.

Tvätta underkläder för hand - SOAK

Att tvätta dina underkläder för hand är både meditativt och dina underkläder tackar dig länge. Ljummet vatten är det bästa för att få underkläderna rena utan att slita på dem i onödan. Vi älskar soak-metoden och tycker att den gör susen varje gång. Fyll upp handfatet med vatten och addera ett skonsamt tvättmedel som är snällt både mot underkläder, kropp och miljö. Idag finns det många trevliga alternativ på marknaden. Rör om och låt sedan underkläderna ligga i blöt i ungefär en halvtimme. Krama sedan ur underkläderna försiktigt med händerna för att se till att de blir rena men undvik att gnugga eller vrida ur dem mer än nödvändigt då det sliter i onödan på passform. När de är rena tappa ut vattnet, skölj av dem försiktigt och se till att allt tvättmedel har sköljts bort.

Tvätta underkläder i maskin - OH NO!

Ibland har en mycket i livet och det kan vara svårt att undvika att fuska och tvätta underkläderna i maskin. Om du "måste" tvätta underkläder i maskin tänk på att lägga dessa i en tvättpåse innan tvätt för att minska slitage men även skydda maskinstrumman. Tvätta underkläderna på lägsta möjliga temperatur för skona dem något. Kika som alltid på tvättråden innan du tvättar dina underkläder för att ha koll på vilken temperatur de kan tvättas i. Välj ett tvättprogram för underkläder eller ett handtvättsprogram om det finns. Minska även gärna på centrifugeringen så mycket som möjligt och krama istället ur underkläderna försiktigt efter tvätt. Många underkläder torkar väldigt snabbt trots att de inte är centrifugerade. Med det sagt rekommenderar vi ALDRIG tvätt av underkläder i maskin och skulle något hända gäller ej reklamationsrätten.

Torka underkläder efter tvätt - HORIZONTALLY

De flesta underkläder, oavsett material, mår mycket bättre om de INTE torktumlas. Torktumlaren är underkläders största fiende;) Häng upp dem på en torkställning och låt dem lufttorka. Du kan även göra som proffsen - låta dem plantorka vilket är vårt absoluta favoritsätt! Om du vill att det ska gå snabbare kan du sätta torkställningen nära ett fönster men undvik direkt solljus. Det kanske kan verka som en bra idé men kan bleka vissa underkläder. Däremot är det ett fiffigt sätt för att få bort fläckar från vita bomullstyger. Tvätta nätt!

La Leia Tjejerna ♥️


Kommentera

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.