BH GUIDE La Leia

storleksguide

Ingen byst är den andre lik!

Din byst är lika unik som du, härligt är väl det. I vår värld finns inga gränser när det kommer till modeller, passform eller känsla. För att hitta en bh som passar just dig bör du tänka på omkretsen, kupan och axelbanden. Dessutom ska du känna dig stark och vacker!


Omkretsen och kupan:

Börja med att mäta omkretsen runt både rygg och bröst. Ha gärna en tunn bh med bygel som ger ett bra lyft. Mät sedan kupan på det mest fylliga stället. Mät sedan omkretsen runt ryggen där underbandet på bh:n sitter, precis under bysten. Låt oss säga att du mäter 90 cm över rygg och bröst, och 74 cm i rygg under bysten. Din bh-storlek är i så fall ca 75 B. Mäter du större i omkretsen ökar du till passande omkrets. Mäter du ex 86 cm i ryggen ska du beställa en bh med 85 i omkretsen. Kupan blir också större om måttet över byst är större.


Axelbanden och passform:

Lär dig vad som är rätt storlek för dig. När du får hem din bh och testar den för första gången ber vi dig att reglera axelbanden. Detta kan vara avgörande för att den valda bh-storleken ska passa. Omkretsen ska sitta stabilt när bh:n är ny och bröstet ska rymmas i kupan. Kupan ska varken trycka in bröstet eller glappa.


Få hjälp att hitta rätt bh:

Vi tipsar och hjälper dig så att du hittar rätt både i produktinformation och via vår kundtjänst. Får du hem din vara och storleken inte passar kan du returnera produkten eller byta till en annan storlek. Rätt storlek gör att din bh sitter skönt, ger snygg form och ett bra stöd hela dagen.

balconette bh

Denna modell lyfter din byst rakt underifrån och passar de flesta storlekar och bysttyper. Den finns med eller utan formpressad kupa, och med eller utan extra fyllning. Axelbanden sitter ofta längre ut på axlarna och bygeln går upp en bit mellan bysten. Balconetten är snygg till urringningar eftersom den visar en del av bysten. Den är något lägre i kupan än en helkupa och upplevs ge en rund form på bysten.

helkupa bh

Denna modell utmärker sig genom att den täcker hela bysten. En perfekt bh för dig som vill ha bysten på plats. Bysten stannar inne i bh:n hur du än rör dig, därför är helkupan särskilt omtyckt av kunder som har lite hängigare byst. Bh:n finns med eller utan formpressad kupa, och är ofta framtagen för att ge ett bra stöd och support. Helkupan funkar på de flesta storlekar och uppskattas oftast mest av kunder med större byst.

plunge bh

Denna modell är en bh för dig som önskar ett lyft från sidan in mot mitten. Bygeln slutar tidigt mellan bysten och beroende på din byst kan plungen ge klyfta eller inte. De flesta kunderna upplever att våra plunge-modeller inte trycker bysten på ett sätt som gör att bysten går ihop och ger klyfta. V-ringade bh:ar som denna är bra under v-ringade toppar, även under andra plagg, både tajta och lösa. En plunge har oftast ingen extra fyllning i bh:n och upplevs vanligtvis inte som att bysten görs större, som en push up kan göra.

minimizer bh

Denna modell är en bh för dig som önskar att brösten känns och ser lite mindre ut. En minimizer passar bra under dina kläder då de oftast är släta i kupan. Vill du ha spets finns det många bh:ar i vårt sortiment som även de ger en förminskande effekt. Många kunder gillar att ha minimizers som bh i vardagen då de är stabila och sköna. Här är det meningen att bh:n ska ge en fin form på bysten även om den förminskar, inte bara platta till din byst. Många av våra kunder använder sin minimizer under lösa, luftiga kläder eller tajta skjortor som kan vara svåra att knäppa.

push up bh

Denna modell har oftast en extra kudde i bh:n vilket ger bysten lite extra, eller extra mycket fyllighet, beroende på modell. En push up-bh lyfter bysten uppåt och in mot mitten. Många kunder uppskattar denna modell under v-ringade toppen eller tajta kläder. Finns med lättare push up-funktion eller mer extrem push.

axelbandslös bh

Denna modell är till för dig som inte vill ha axelband. På vissa modeller kan du ta av axelbanden när det passar dig, medan andra modeller är konstruerade som axelbandslösa. Axelbandslösa bh:ar funkar på alla storlekar. Har du stor byst bör du välja en riktigt stadig modell.

amnings bh

Denna modell passar dig som ammar. Våra amnings-bh:ar finns med eller utan bygel. Dessa sköna bh:ar i mjuka material har en knäppningsfuktion vid axelbandet som du kan öppna, vilket förenklar din amning.

longline bh

Denna modell är försedd med extra tyg som går ner under bysten. Eftersom denna bh är bredare i ryggen upplevs den av många som extra stabil i omkretsen. Longline-bh:ar passar väldigt fint under transparenta kläder.

Bröstimplantat

Olika kirurger har olika riktlinjer men några punkter har vi märkt funkar på de flesta kunderna. Din första bh efter din läke-bh bör hålla implantaten på plats. Vi rekommenderar att bygeln omsluter din byst tätt. Välj gärna en bh utan fyllning och absolut ingen kudde i sidan. Några modeller vi rekommenderar här är Fantasie Smoothing utan vadderad kupa, PrimaDonna Divine (för E kupa och uppåt) och Abecita Iris eller någon av de andra ofyllda bh:arna under kategorin Implantat. Har du mindre implantat kan du välja Avero ofylld bh. När du efter några månader kan börja använda bh:ar fritt, och önskar att implantaten ska föras in mot mitten på ett smakfullt sätt, rekommenderar vi Freya Deco bh:arna, en av våra absolut mest sålda bh-modeller till tjejer med implantat då den skapar en siluett många önskar.


Bygellös

Denna modell är en bh utan bygel i metall under kupan. På vissa modeller finns en förstärkning, exempelvis i bh:ns sida som ger dig ett bättre stöd och en skönare passform.


Sport-bh

Denna modell ger ett extra stöd för dig som ska träna. Vissa av våra kunder gillar att ha dessa bh:ar även utanför sin träning. Våra sport-bh:ar finns med eller utan bygel, men våra storsäljare är sport-bh:arna utan bygel.