KÖP NU BETALA SENAREMed Klarna

Valuta

Integritets- och cookiepolicy

Introduktion

Tack för att du tog dig tid att läsa vår Cookie- och Personuppgiftspolicy!

La Leia of Sweden (559156-3811) skyddar din personliga integritet när du använder våra tjänster. Därför har vi tagit fram en policy som förklarar hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter. Denna policy kan ändras när som helst, så se till att alltid kontrollera vad som gäller. Den senaste versionen av denna Integritetspolicy finns alltid tillgänglig på laleia.se

1. Vilka uppgifter behandlas av La Leia?

Beroende på om du kontaktar oss via webben, per telefon, personligen eller på annat sätt, och beroende på vilka tjänster du använder, genereras olika data från olika källor. Du tillhandahåller många av de uppgifter vi behandlar själv när du använder våra tjänster eller kontaktar oss. Till exempel när du registrerar dig och för detta ändamål anger ditt namn eller din e-postadress eller adress. Men vi tar även emot enhets- och åtkomstdata som registreras automatiskt av oss när du interagerar med våra tjänster. Därvid kan det till exempel handla om information om vilken enhet du använder. Vi samlar in ytterligare data genom våra egna dataanalyser (till exempel i samband med marknadsundersökningar och utvärdering av kunder). Vi kan också få information om dig från tredje part, såsom kreditupplysningstjänster och betaltjänstleverantörer.

När vi pratar om "din data" menar vi personuppgifter. Detta är all information som vi kan använda för att identifiera dig direkt eller i kombination med annan information. Exempel: Ditt namn, ditt telefonnummer, ditt kundnummer, ordernummer eller din e-postadress. All information som vi inte kan identifiera dig med (inte heller i kombination med annan information), betraktas som icke-personlig information. Icke-personlig information kallas även anonym data. När vi kombinerar dina personuppgifter med anonyma uppgifter kommer all information i denna datapost att betraktas som personlig information. Om vi ​​tar bort personuppgifter från information eller från en datapost kommer de återstående uppgifterna i den dataposten inte längre att betraktas som personlig information. Denna procedur kallas anonymisering. Principen gäller: Om vi ​​ber dig lämna vissa personuppgifter kan du självklart vägra att göra det. Du bestämmer vilken information du ger oss. Vi kanske då inte kan tillhandahålla önskade tjänster (eller endast i begränsad omfattning). Vi kan till exempel inte leverera paket utan att du uppger en leveransadress. Om specifik information (obligatorisk information) krävs i samband med en tjänst kommer vi att informera dig om detta med hjälp av en motsvarande etikett.

KÖP PÅ NÄTET

Varför använder vi dina personuppgifter?

Vi använder dina personuppgifter för att förse dig med information, produkter och tjänster som du begär eller köper av oss, på laleia.se. I detta sammanhang använder vi dina personuppgifter för att kunna behandla din beställning och betalning, hantera leveranser, garantianspråk, returer och återbetalningar på ett säkert och effektivt sätt.

Order- och betalningsdata som samlas in för ovanstående ändamål kommer även att användas, under vissa förutsättningar och med vissa begränsningar, för marknadsföring, affärsutveckling och analys samt för att upptäcka bedrägerier och stölder i samband med försäljning och för att följa tillämplig lagstiftning.

Hur använder vi dina personuppgifter?

De personuppgifter som du lämnar när du gör en beställning eller gör en betalning används endast i den utsträckning som krävs för att vi ska kunna behandla den aktuella beställningen och leverera de efterfrågade produkterna och tjänsterna.

När du gör en beställning, betalning, returnerar en produkt eller registrerar dig för en finansiell tjänst använder vi dina personuppgifter för att bekräfta din identitet och din förmåga att ingå avtal, att den finansiella information du lämnar är korrekt, kreditvärdighet, bedrägeri. kontrollerar eller förhindrar annan olaglig verksamhet.

Vem har tillgång till dina personuppgifter?

Dina personuppgifter kommer inte att överföras eller säljas till tredje part i reklamsyfte. Dina personuppgifter kan dock komma att lämnas ut till tredje part om detta krävs för att tillhandahålla tjänster till dig, till exempel till leverantörer för att sköta transporten av beställda produkter och för analys av dina personuppgifter för distribution av erbjudanden. I de länder där det är möjligt kan dina personuppgifter även komma att lämnas ut till tredje part i syfte att uppdatera namn och adress via folkbokföring eller andra offentliga register.

De företag vi använder är kontrakterade av oss och de får endast använda de personuppgifter som görs tillgängliga för dem i enlighet med våra instruktioner. Vi är juridiskt ansvariga för den hantering som sker på våra tjänsteföretag.

På vilken rättslig grund behandlas dina personuppgifter?

När La Leia gör produkter och tjänster tillgängliga för dig behandlar vi de av dina personuppgifter som är nödvändiga för att ingå ett avtal med dig och för att uppfylla alla skyldigheter som detta avtal ålägger oss, oavsett om avtalet avser en beställning och betalning eller användning av andra tjänster som vi eller tredje part tillhandahåller.

Hur länge lagrar vi dina personuppgifter?

Vi sparar och behandlar dina personuppgifter endast så länge som det är nödvändigt för att vi ska kunna fullgöra våra avtalsförpliktelser.

Däremot kan vi använda och spara dina uppgifter för andra ändamål.

Data som samlas in i samband med beställningar används också i syfte att utveckla och förbättra produkter, tjänster och leveranskedjor.

Information som samlas in i samband med beställningar används också i skydds- och säkerhetssyfte genom att möjliggöra bedrägeriupptäckt och förlustförebyggande.

Utöver ovanstående är vi, för att följa tillämplig lagstiftning, skyldiga att spara och ibland använda dina uppgifter som vi fått i samband med din beställning för att följa tillämplig skatte- och bokföringslagstiftning och i konsumentskyddssyfte.

Rätt till radering (rätten att bli bortglömd)

Du har rätt att bli bortglömd, vilket innebär att vi raderar dina uppgifter om något av följande gäller:

Personuppgifterna är inte längre nödvändiga för de ändamål för vilka de samlades in eller på annat sätt behandlades,

Vi behandlar dina uppgifter baserat på samtycke som du återkallar,

Du invänder mot behandling, i enlighet med din rätt att invända (se nedan) och det finns inget legitimt intresse hos oss som väger tyngre än ditt,

Personuppgifterna har behandlats på ett olagligt sätt, eller så måste personuppgifterna raderas för att fullgöra en rättslig skyldighet. Denna rätt gäller inte om behandlingen är nödvändig för att fastställa, hävda eller försvara ett rättsanspråk.

Om du vill ta bort ditt konto kan du göra det medan du är inloggad genom att gå till ditt konto och klicka på "Ta bort konto". Detta raderar ditt konto och de inställningar du angett där, men självklart sparar vi din orderhistorik om du behöver hjälp med retur, garantiärende eller kundservice av något slag i framtiden.

 

KOKAPOLICY

Vad är en kaka?

När du besöker laleia.se lagras cookies på din dator. En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid efterföljande besök. Ingen personlig information lagras i våra cookies.

Nästan alla webbplatser använder cookies. De lagras på din dator för att hjälpa dig, hjälpa dig att analysera hur webbplatsen används så att användarupplevelsen kan förbättras. I många fall är cookies nödvändiga för att kunna tillhandahålla en viss tjänst på webbplatsen.

Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver och innehåller information om användarinställningar, inloggning och hur webbplatsen används.

Vad använder vi cookies till?

Sök

När du besöker vår webbplats samlar vi in ​​information om alla besök på vår webbplats. Vi använder denna data för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de enskilda delarna av laleia.se för att stödja vår marknadsföring.

Sökningar kan utlösa ett tjänste-e-postmeddelande

Vi samlar in ditt sökbeteende (t.ex. kategorier, varumärken, visade produkter) för att förbättra kommunikationen om relevanta produkter och erbjudanden som skapats för dig. Ett exempel på denna kollektion är de produkter du har lagt till i varukorgen, men som du i efterhand har valt att inte slutföra köpet av. Det kan innebära att du får ett servicemail som påminner dig om de produkter du har kvar i din varukorg.

Analysverktyg

För att skapa en bättre upplevelse för dig använder vi olika analysverktyg såsom Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om hur vår marknadsplats används.

För att avgöra vem som besöker våra webbplatser använder vi cookies för att skapa demografisk och användarrelaterad statistik. Detta ger oss möjlighet att anpassa och skapa innehåll och tjänster som matchar dina och andra användares önskemål och intressen. Syftet med de cookies som används på våra webbplatser beskrivs nedan

Cookies från tredje part

Denna typ av cookies kommer från tredje part, t.ex. sociala nätverk. De används främst för att integrera innehåll från sociala medier, t.ex. Sociala plugins eller för analyser (t.ex. Google Analytics).

Retargeting

Vi samarbetar också med andra företag för att öka vår onlineannonsering så att du bara ser relevanta annonser. I detta sammanhang använder vi till exempel följande leverantörer: Facebook, YouTube, Instagram, Tiktok, Snapchat och Google.

Webbplatsen innehåller komponenter från tredje part som "Facebook-rekommendation", "Facebook like" och "Google+". Dessa tredjepartskomponenter innebär att ägaren till tredjepartskomponenten, t ex Facebook eller Google, får teknisk data om din webbläsare, IP-adress, vilka sidor du besöker hos oss och liknande. Behandlingen som utförs av ägaren av tredjepartskomponenten ligger utanför vår kontroll och påverkar endast dig och ägaren av tredjepartskomponenten.

Vi använder dessa komponenter för att kunna länka direkt till våra sociala medier webbplatser och därigenom säkerställa smidig navigering för dig som kund.

Funktionalitet

Det finns ett antal tekniska cookies som krävs för att hantera funktionaliteten på olika delar av webbplatsen. Det är de cookies som lagras när du loggar in på webbplatsen och som lagras för att hålla ordning på innehållet i din varukorg, dina favoriter etc.

Hur undviker jag cookies?
Om du inte vill ta emot cookies kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga cookies från din dator eller ställa in din dator så att du får en varning innan cookies sparas.

Vi rekommenderar att du läser vår cookiepolicy noggrant innan du eventuellt ändrar dina cookieinställningar på din dator och att du läser mer om cookies på andra webbplatser.

Om du ändrar cookieinställningarna kan din användarupplevelse försämras när du besöker våra och andra webbplatser.

Tänk på att om du inte accepterar cookies kan det finnas funktioner på laleia.se som inte fungerar för dig.

Firefox
Du raderar cookies genom att gå till Verktyg -> Alternativ -> Sekretess -> och radera enskilda cookies eller rensa din historik.

Du blockerar cookies genom att gå till Verktyg -> Alternativ -> sekretess ->, i rullgardinsmenyn under Historik väljer du "Använd anpassade inställningar för historik" - > och markerar "Använd alltid privat surfläge" och avmarkerar "Acceptera cookies från sidor" .

Internet Explorer
Du raderar cookies genom att gå till Verktyg -> Internetalternativ -> fliken Allmänt -> klicka på Ta bort -> Cookies -> Ta bort.

Du blockerar cookies genom att gå till Verktyg -> Internetalternativ -> Sekretess -> flytta reglaget till toppen. På så sätt blockerar du alla cookies. -> Klicka på OK.

Google Chrome
Du raderar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Verktyg -> Rensa webbinformation -> Ta bort cookies och annan webbplatsdata -> Rensa webbinformation ).

Du blockerar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Inställningar -> Visa avancerade alternativ -> Innehållsinställningar -> klicka på "Blockera alla webbplatser från att lagra data" (förhindra webbplatser från att spara data) och markera "Blockera tredjepartscookies och webbplatsdata" (blockera cookies och webbplatsdata från tredje part -> OK.

Safari
Du raderar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Inställningar -> Säkerhet -> klicka på "Visa cookies". Här kan du antingen radera cookies från en enda domän eller radera alla cookies.

Du blockerar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Inställningar -> Säkerhet -> under "Acceptera cookies", välj "aldrig".

Kontakt

Om du har frågor om hur vi hanterar dina personuppgifter eller vill portera dina uppgifter kan du kontakta oss. När det gäller hantering av personuppgifter kan du även prata med Datainspektionen, datainspektionen.se , som är tillsynsmyndighet för denna hantering.

La Leia of Sweden AB

Kundtjänst : kundservice@laleia.se

Org. nr : 559156-3811

VATnummer : SE556775304001